Selecteer een pagina

Hey! Leuk dat je mijn eerste blog (ooit) leest.

Jennifer Been    |     Leestijd: 3 minuten

blog-amehoela-floor

Hoi! Jennifer hier 🙂 Ik ben nu een paar maanden aan de bak bij Amehoela, en ik heb het meer dan top hier! Wil je weten hoe ik hier terecht ben gekomen en wat mijn ervaring hier tot nu toe is? Lees dan vooral verder.

Mijn road to Amehoela begon allemaal op de HAVO. Op de HAVO? Ja, daar mocht ik in mijn laatste jaar een keuze tot een opleiding maken. Best lastig vond ik dat.. Ik heb na mijn 6 jaar op de HAVO (in het 4e jaar stond ik helaas niet mijn beste beentje voor.. dus een jaartje extra) besloten om een tussenjaar te nemen. Na een proefstudeerdagje hier en een proefstudeerdagje daar, had ik mijn huidige opleiding gevonden. Inmiddels zit ik nu in het derde jaar van de opleiding Creative Business, het was dus even een strijd, maar deze lange zoektocht heeft er uiteindelijk wel voor gezorgd dat ik helemaal op mijn plek zit én (nog belangrijker) veel plezier heb op deze opleiding!

Try again

Begin dit jaar mochten we vanuit de opleiding op zoek naar een stage. Iets waar ik onwijs naar uitkeek. Ik had zin om mijn kennis te verrijken, nieuwe mensen te leren kennen en te ontdekken hoe het er in een bedrijf aan toe gaat. Maar toen kwam corona… Een stage vinden in deze tijd bleek bijna onmogelijk! Vanwege de onzekere tijden, was het voor veel bedrijven een te groot risico om stagiaires aan te nemen. Links en rechts werd op sollicitaties afgewezen. Er werd niet eens de moeite gedaan om mij te leren kennen.. Langzaamaan zakte de moed een beetje in mijn schoenen. Totdat ik de vacature van Amehoela Studio kreeg doorgestuurd.

Bakkie pleur.

Zo snel kan het dus gaan! Mijn vriendinnen hadden de vacature van Amehoela Studio op Facebook gespot en stuurde deze meteen naar me door. “Misschien is dit wel iets voor jou, Jen?”. Ik vond het er meteen ook super leuk uit zien en heb diezelfde dag nog een mailtje gestuurd. Nog geen uur later kreeg ik al een reactie terug, dat gaf me goede moed! Een paar dagen later werd ik uitgenodigd voor een bakkie pleur bij Vrolijk aan de Vliet. Het gesprek was onwijs leuk en ik voelde me meteen op mijn gemak. Nóg blijer was ik, toen ik het telefoontje kreeg dat ik mocht beginnen. Ik sprong een gat in de lucht! Mijn gevoel klopte dus, dit werd mijn stage! Blijer kon je me niet krijgen.

Aan de bak!

Ondertussen ben ik dus al even bezig hier bij Amehoela en ik heb het ontzettend naar m’n zin! In totaal duurt mijn stage 20 weken dus, jullie zijn voorlopig nog niet van mij af! Ik kijk ernaar uit om de komende weken nog meer nieuwe dingen te leren, inmiddels heb ik al veel klanten leren kennen en mooie opdrachten mogen doen. Ik voel me echt betrokken! 

Wat ik zoal doe? Bij Amehoela houd ik me nu vooral bezig met teksten leren schrijven, social media plannen verzinnen en content maken. Ik ben veel actief op de Amehoela TikTok (ja, ja, check het hier) en ik krijg daarin de vrijheid om te maken wat ik leuk vind. Naast mijn vrijheid krijg ik tegelijk ook veel goede tips en ondersteuning van mijn stagebegeleider Floor! Voor mij staat er nog op de planning om het grafische deel te leren, want daar kan bij mij nog aardig wat aan bijgespijkerd worden.

Slijmbal

Ik vind Lobke en Floor hele sympathieke meiden! Ze hebben echt verstand van de business en ik leer heel veel van ze. Ze zijn op de hoogte van ontwikkelingen in iedere branche en kunnen zich overal aan aanpassen. En dan zitten ze ook nog eens boordevol energie en vinden ze alles een leuke uitdaging (ben ik al de lievelings stagiaire geworden??? :))! Dat enthousiasme doet me heel erg goed, het geeft me energie en heel veel zin in de weken die nog gaan komen!