Selecteer een pagina

I’m back on track! Heb je me gemist?

Floor Pieters    |     Leestijd: 3 minuten

blog-amehoela-floor

Hey, hoi, hallo! Daar ben ik weer, terug van weggeweest 🙂 Je hebt me zeker onwijs gemist de afgelopen week? Nee? Nou, goed nieuws dan! Dat jij mij niet gemist hebt, heeft alles te maken met deze nieuwe situatie; ik werk met een team. En wat voor een team! Vakantie in dit bedrijf was voor mij helemaal niet vanzelfsprekend. Sterker nog, dat zou nu toch helemaal niet kunnen? Er was nog zoveel dat ik af wilde hebben, zoveel waarvoor ik stond te springen om mee van start te gaan. Maar, tegelijkertijd merkte ik dat ik er eigenlijk wel heel erg aan toe was. Even een week niks. 

Zo kan het toch ook?

De afgelopen maanden zijn als een rollercoaster voorbij gevlogen; fulltime ondernemen, corona crisis, thuiswerken, nieuw bedrijf, samenwerken met Lobke, nieuw kantoor, heel veel nieuwe opdrachtgevers, twee hele leuke meiden; Jennifer & Floor (2.0), nieuw huis, verbouwen, samenwonen. WHAAAA. Voel je ‘m? Ja, ik dus ook.  

Ik begon ineens ‘stress’ te voelen en onwijze vermoeidheid. Niks voor mij. Ik wilde mijn energie weer terug en the only way out was; even een week tot rust komen. Vakantie dus. Maar ja, uh hoe doe je dat eigenlijk? In de periode dat ik voor mezelf werkte, bleef ik eigenlijk altijd net zo lang doorgaan tot alles af was. Dan vierde ik volop vakantie en lag mijn werk even een paar weken stil. En zodra ik terug was, pakte ik de draad weer op. Nu zou dat heel anders gaan; Amehoela Studio gaat als een tiet, dus ook als ik er een weekje tussenuit zou zijn, blijven we op volle toeren doordraaien. Naar mijn idee was dubbel zo hard werken de week vóór mijn vakantie de enige optie, dan zou niemand merken dat ik er een weekje tussenuit was en blijft alles alsnog doorgaan. Perfect!

DOEI! Tot over een week. 

In werkelijkheid werkt dat natuurlijk helemaal niet zo. Amehoela Studio draait gewoon door, ook als ik er een week niet ben. En dat betekent; werk overdragen. Een totaal nieuw hoofdstuk voor mij, dat ik totaal niet gewend was. Het is toch veel fijner als ik dit gewoon zelf oppak? “Ik doe het wel even tussendoor in m’n vakantie, joh. Dat is makkelijker!”. “Nee, gewoon overdragen Floor! Straks klap je je laptop dicht en ben je er gewoon even een week niet. Oké?” – aldus Lobke. “Oké.” En dus moest ik er echt aan geloven. Hup! Overdrachtsdocumenten maken, samen doornemen en dan toch echt die laptop dicht. DOEI! Tot over een week. 

De eerste dagen waren ontzettend wennen. Ik moest echt even ont-Amehoela’en, weer even stilstaan bij alles dat er de afgelopen tijd is gebeurd. Want, dat is me nogal wat. Mijn impulsiviteit heeft de afgelopen tijd wel een heel grote plek in mijn leven gekregen. Zo groot, dat ik soms niet eens meer door had en besefte wat er allemaal aan de hand is. Gek he? Want, zodra ik afgelopen week even helemaal in mijn eigen bubbel zat, kwam het besef. Wat een jaar.

Wat is er veel gebeurd en wát een mooie dingen. Wat ben ik onwijs blij met Lobke en hoe goed we elkaar aanvullen, met alle leuke opdrachtgevers die we om ons heen verzameld hebben, met de groei van de afgelopen maanden, met het enthousiasme, met de twee top stagiaires die nu ons team versterken, met hoé fantastisch leuk werk wij hebben. Het besef kwam en ging niet meer weg. De kriebels om weer van start te gaan, zin om weer naar kantoor te gaan, de meiden weer te spreken, alles bij elkaar. Ons werk is echt een feestje. 

Maandag 5 oktober. 

Vol energie open ik de deur van ons kantoor. Ik stap naar binnen en kijk met een grote glimlach om me heen. Wauw, dat we dit gewoon geflikt hebben in zo’n korte tijd. Wat een fijne plek. De creativiteit bruist, ik heb zin om weer van start te gaan! Te knallen, nieuwe dingen bedenken en vooral; te genieten! Dit is waar we zo hard voor werken. Let’s go!