Selecteer een pagina

Binnen 1,5 jaar twee keer op de duikplank. Impulsief? Ja!

Floor Pieters    |     Leestijd: 4 minuten

1,5 jaar geleden begon mijn avontuur als ondernemer. Mijn passie voor ondernemen zat er al vroeg in – cliché, maar waar – , ondernemen speelde bij ons thuis altijd al een grote rol. Mijn ouders runden samen het bedrijf van mijn moeder en het liefste bemoeide ik me met alles. Je raadt het al, daar was ik nog te jong voor en ik moest eerst zelf maar het één en ander uitvogelen. Dus wat gebeurde er?

Nagellak

De nieuwe ideeën vlogen mijn ouders om de oren. Een oppasservice, sieraden verkopen, een magazine schrijven of toch een boek. Zélfs op de camping waren ze niet veilig voor mijn ideeën. Samen met een vriendin ben ik alle huisjes afgegaan om nagels te lakken. “Nagellak service tot uw dienst!” Haha.. dit blijft leuk om aan terug te denken.

Impulsief? Ja, absoluut. Dat is een karaktereigenschap die mij misschien wel het beste kenmerkt. Vandaag bedacht is morgen uitgevoerd. Uitstellen staat niet in mijn woordenboek. En wat denk je? Tot nu toe pakt dit eigenlijk verrassend goed uit! 

 

FF Sociaal (Media)?

Zo ontstond FF Sociaal 1,5 jaar geleden ongeveer net zo spontaan als Amehoela Studio nu is ontstaan. De beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Op dat moment was ik net begonnen aan mijn afstudeerperiode van de opleiding (je raadt het al) Ondernemerschap & Retail Management. De vraag naar online marketeers was op dat moment ontzettend hoog. Zodra het via-via een beetje bekend werd dat ik eraan dacht om een eigen social media advies- en beheer bureau wilde starten, mocht ik meteen al op een eerste gesprek komen! Wow. Zó snel?

Dit was het moment dacht ik. Impulsief als ik ben schreef ik me direct in bij de kvk, regelde een bankrekeningnummer, brainstormde úren over de naam en lanceerde op 1 januari 2019 mijn nieuwe bedrijf FF Sociaal. Het ontplofte! Binnen een week had ik al 5 aanvragen. Dit had ik totaal niet zien aankomen, maar wat was ik hier blij mee. Het afstuderen ging door en FF Sociaal bleef groeien. Best even pittig om samen te combineren, maar dit was het dan ook echt 100% waard. Het bikkelen wierp zijn vruchten af!

Wierp zijn (passie)vruchten af

Nadat ik met vlag en wimpel was afgestudeerd kon ik meteen fulltime gaan ZZP’en. Dit had ik een jaar geleden nooit kunnen bedenken. Stiekem was ik hier ook wel een beetje trots op. Ik groeide, bleef ontwikkelen en leerde ontzettend veel. En toen brak corona uit..

Thuiswerken geblazen. Een grote omslag en meteen ook een moment om weer even goed stil te staan bij het afgelopen jaar. Wat is er veel gebeurd! Ben ik blij met waar ik nu ben, zijn er dingen die ik anders zou willen, wat kan er beter? Deze vragen hielden me ontzettend bezig.

Hét telefoontje.

En toen belde Lobke. Eigen Huis en Tuin zou na 31 mei stoppen en dat zou betekenen dat Lobke haar baan zou kwijtraken. Shit zeg! Wat vond ik dit ontzettend balen voor haar. Ze belde me om dit te vertellen en dat ze eraan dacht om voor zichzelf te beginnen. Het enige wat haar tegenhield? Dat ze mij in mijn vaarwater zou zitten. Nou en! Dat vond ik dus echt absoluut geen probleem. Het is bij mij ook zo snel gegaan, we varen gewoon langs elkaar. Misschien zelfs één of twee dagen per week een boottochtje samen. Ik kreeg er meteen al zin in!

Samen varen

Samen varen? Dit bleef maar in mijn hoofd hangen na het gesprek met Lobke. Wat zouden wij eigenlijk een goede combinatie zijn. Ik merkte dat ik toe was aan de volgende stap. Het groter aanpakken. Hoe meer ik dacht aan dit idee hoe enthousiaster ik werd. Toen ik op het punt stond om mijn gedachtes met Lobke te delen, ging mijn telefoon. Lobke! En wat bleek? We liepen met dezelfde gedachtes rond. Dit moest zo zijn!

Ik koos ervoor om binnen 1,5 jaar twee keer op de duikplank te staan. Een sprong in het diepe te nemen. Impulsief? Ja! En ik vind het heerlijk. Als de kans er is pak ik hem met beide handen aan. Ik heb er het volste vertrouwen in. En man wat zit ik dit met een big smile te typen. Ik hou van deze spontane wendingen. Er is een nieuw marketing & branding bureau uit de grond geschoten – letterlijk – Amehoela! Let’s go.